PODOLOGIA PEDIÀTRICA

És molt important en els nens el control podològic des de ben petits. Peus valgs, plans, dolor als talons, marxes en adducció (cap a dins)…,són alteracions que poden ser corretgides i evitar problemes majors de més grans. Qualsevol problema detectat en la infancia té millor pronòstic com més aviat s’iniciï el tractament.
També hem de tenir present el calçat que escollim per als nostres fills, ja que contribuirà al correcte desenvolupament.
Característiques del calçat adequat dels infants:

  1. Primers mesos de vida: calçat per protegir els peus de factors climàtics. Uns mitjons són suficients. Una sabata rígida perjudicaria el creixement fisiològic.
  2. A partir dels 10 mesos: preparem els peus del nen per gatejar i estar dret. Sabata amb puntera més consistent per protegir els dits i el dors del peu del fregament amb el terra. Evitar sivelles metàl•liques. Quan comencin a caminar sabates ben reforçades de part posterior i laterals (contrafort), i que aquesta part posterior del calçat no sobrepassi els malèols del turmell en alçada per evitar que la musculatura i lligaments s’atrofiïn. La sola ha de ser poc gruixuda, antilliscant i flexible.